Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Meteorológiai riasztás van érvényben térségünkben

Pintér-Papp Eszter | 2024.06.22.

Zivatarok kialakulásának veszélye miatt elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki a Pápai járás területére a HungaroMet. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat!

Az előrejelzés szerint hidegfront érte el az országot északnyugat felől. Hatására kezdetben főként a Dunántúlon és az ország középső észak-déli sávjában fordulhatnak elő zivatarok, majd a nap folyamán a zivatartevékenység súlypontja fokozatosan az ország keleti, délkeleti felére helyeződik át. Ekkor már heves zivatarok kialakulásához is – nagy területen és akár több hullámban is – kedvezőek lehetnek a feltételek.

A zivatarokat általában viharos erejű, 60 kilométer/órát meghaladó erősségű szél, intenzív csapadékhullás, valamint jégeső is kísérheti. Heves zivatar esetén erősen viharos, 90-110 kilométer/órát meghaladó széllökés, nagy méretű jég – általában 2-5 centiméter, egy-egy helyen akár 5 centimétert meghaladó átmérőjű -, valamint felhőszakadás – 30 milliméter körüli, de néhol akár 50 millimétert meghaladó csapadék – fordulhat elő.

Várhatóan szombatról vasárnapra virradó éjszaka sem csillapodik a zivatartevékenység.

A hidegfront az ország északi, észak-nyugati részén megszünteti a hőséget.

Illusztráció: Gundula Vogel képe a Pixabay -en.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: