Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Meteorológiai riasztást adtak ki az erős szél miatt

Pintér-Papp Eszter | 2023.02.04.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú – narancs – meteorológiai riasztást adott ki a Pápai járás területére az erős szél veszélye miatt, de a vármegye több járásában piros riasztás van érvényben.

Frissítés: 8 óra 23 perckor az Országos Meteorológiai Szolgálat a Pápai járás területére kiadta a harmadfokú – piros – meteorológiai riasztást!

Az OMSZ jelzése szerint Tovább erősödik az északnyugati szél, amely a nappali órákban egyre inkább északira fordul. Napközben az országban sok helyen lehet 70 km/h fölötti széllökés. Erősen viharos – 90-100 km/h-t meghaladó – szélrohamok elsősorban a Dunántúlon, a Duna vonalának környezetében, valamint az északkeleti tájakon – Borsod, Szabolcs – várhatók. Emellett kiemelten a Dunántúli-középhegységben, főként a Bakonyban, a Mecsek környékén és a Balaton térségében 110 km/h körüli, vagy azt meghaladó lökésekre is lehet számítani. Emellett a Dunántúlon vonuló záporos gócokat helyenként zivatartevékenység kísérheti.

Az időjárási helyzetre való tekintettel a piros fokozattal figyelmeztetett, riasztott területek nagysága növekedhet!

A Katasztrófavédelem.hu arra figyelmeztet mindenkit, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról. Csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival keljenek útra. Az autóba tankoljanak a szokásosnál több üzemanyagot és vigyenek magukkal feltöltött mobiltelefont.

Ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot.

Illusztráció: Pixabay

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: