Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Mezőgazdasági utak újultak meg Vaszaron

Haraszti Gábor | 2024.04.24.

Közel 129 millió forintból 4,5 kilométer hosszan három külterületi utat újítottak fel Vaszaron. A beruházás a Vidékfejlesztési Program keretében valósult meg.

Vaszar Község Önkormányzata 2021-ben nyújtott be pályázatot és nyert el támogatást három külterületi út felújítására. A munkák 2023 októbere és 2024 márciusa között zajlottak. Az önkormányzat hivatali épületében tartott sajtótájékoztatón Kovács Zoltán országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, a kormány célja ebben a pályázati időszakban, hogy 2500 kilométer út újuljon meg országszerte, erre 50 milliárd forint áll rendelkezésre.

– A vidék városokkal szembeni versenyhátrányának csökkentéséhez, a lakosságmegtartó képességének növeléséhez szükségesek az ilyen és ehhez hasonló pályázatok, melyek a foglalkoztatást, az alapvető szolgáltatások elérését, a közlekedés bővítését helyezik előtérbe – mondta a képviselő.

Mezei Zsolt polgármester emlékeztetett, nem volt könnyű dolga a kivitelezőnek, hiszen októbertől januárig az eső megnehezítette az útépítési munkálatokat, de szerencsére sikerült időre befejezni a projektet.

– Örömteli, hogy azok a gazdálkodók, akik ezeken a területeken mezőgazdasági tevékenységet folytatnak, mostantól könnyebben és biztonságosabban tudják megközelíteni a megművelni kívánt földeket, egyfajta külső elkerülőt hoztunk létre – emelte ki a polgármester.

A sajtóeseményen Kovács Tamás műszaki ellenőr és Erős Miklós kivitelező is jelen volt, utóbbi hozzátette, az utak mellé szikkasztóárkokat alakítottak ki, melyek az aszályos időszakban nagy segítségére lehetnek a gazdáknak.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: