Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Mezőlaki diákok tudnak legtöbbet városunkról

Huszár Hajnal | 2024.06.16.

Tavasszal hirdette meg háromfordulós online kvízjátékát a Pápai Médiacentrum Ki tud többet Pápáról? címmel. A versenyen felső tagozatos és középiskolás diákok háromfős csapatai indulhattak, a pápai és környékbeli iskolákból 27 csapat élt a lehetőséggel. A játékban a város történelméről, neves személyiségeiről, természeti, épített és kulturális örökségéről, valamint látnivalóiról kellett ismeretekkel rendelkezniük a csapatoknak.

Pintér Papp Esztertől, a Médiacentrum munkatársától, a játék egyik szervezőjétől megtudtuk, több csapat is rendkívül eredményesen szerepelt, és mind az első, mind a második helyen holtverseny alakult ki, sőt a második helyen hármas holtverseny. A kvízjáték szervezői ezért úgy döntöttek, hogy az első három helyezett helyett az első és második helyen szereplő öt csapat teljesítményét ismerik el értékes ajándékokkal, ezeket a díjakat adták át a Játékfesztivál szombati napján a Fő téren. 


 
A második helyezést a Petőfi követei nevű csapat érte elé, melynek tagjai Veilandics Amira Bianka, Veilandics Korina és Horváth Gyula. Amira és Gyula a Petőfi-gimnázium, Korina a Tarczy Lajos Általános Iskola diákja. Ugyancsak második helyen végzett a Kékfestő Inasok elnevezésű csapat, melynek tagjai Kató Sára, Bognár Bence és Kiss Tamás Máté, valamennyien a Kisalföldi ASZC Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai. A hármas holtverseny harmadik szereplője a Türr István Gimnázium Három kívánság nevű csapata lett, melynek tagjai Gál Kira, Jancsó Boglárka és Mohos Petra. A három második helyezett a megszerezhető 55 pontból 53-mat kapott, vagyis nagyon jó teljesítményt nyújtottak a játék során.

A Ki tud többet Pápáról? kvíz feladatait a nevező 27 csapat közül két csapat hibátlanul oldotta meg. A verseny nyertesei holtversenyben a mezőlaki általános iskola 5. osztályos csapata, melynek tagjai Kozma Sándor Zalán, Neumann Franciska és Varga Iringó voltak. 
A másik 1. helyezett csapat a mezőlaki általános iskola nyolcadik osztályának csapata, melynek tagjai Molnár Zselyke, Varga Napsugár Ajándék és Varga Zselyke. 

A díjazottak a játékot szponzoráló vállalkozások értékes nyereményeit érdemelték ki.
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: