Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Mi látható a horizonton?

Horváth Andrea | 2023.02.27.

Február 27-28-án rendezi meg a Pápai Református Teológiai Akadémia a 2023. évi Horizontok konferenciát, melynek témája ez évben az Isten népe, az Egyház volt. A kétnapos tudományos előadássorozatot Dr. Németh Tamás, a Teológiai Akadémia rektora nyitotta meg. Az előadók a PRTA tanárai voltak.

A konferencia már több mint tíz éve hagyományos rendezvénye a Pápai Református Teológiai Akadémiának. A részt vevő hallgatók és a gyakorló lelkipásztorok kérésére most már nem kétévente, hanem minden esztendőben megrendezik ezt. A konferencia anyaga írásos formában is megjelenik, épp ezért a témák nem véletlenszerűek, hanem évről évre egy szisztematikus rendszert képezve jelölik ki. Tavaly az Úr napja volt, idén pedig a már előbb említett Isten népe, az Egyház.

A Horizontok cím is erre utal, hisz minden szakterület tudósai ugyanarról a témáról beszélnek – a saját szakterületük, kutatásuk szempontjából. Hisz másként vizsgálja az egyházat az újszövetségi, ószövetségi gyakorlati vagy dogmatikus tudós, mondta dr. Németh Tamás rektor, aki arról beszélt, hogy hogyan változik az egyház fogalma a 20.-21. században. Kiemelte, hogy vannak külső elvárások, melyek alakítják az Egyházat, s vannak állandóságok és biztos pontok, amikből nem szabad engedni.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: