Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Micsoda meccs volt!

Haraszti Gábor | 2024.05.05.

A Perutz FC győzelmével ért véget a Veszprém vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság szombat esti rangadója. A pontvadászatot vezető Úrkút bár vezetést szerzett, a pápaiak nagyot küzdve fordítani tudtak és a lefújást követően együtt ünnepeltek a szép számú közönséggel.

A kezdő sípszó előtt a vendégek 61 ponttal vezették a csoportot, a Fűzfői AK elleni meccset leszámítva jól teljesítő pápaiak pedig 54 egységgel a negyedik helyet foglalták el.

Már a 3.percben megrezdült a hazai háló, ám az eredmény nem változott, ugyanis a korábbi pápai játékos, Szedlacsek Balázs lesről talált be. Hat perccel később viszont már szabályos gólt szerzett az Úrkút, egy bal oldalról érkező labdát Papp lőtt a kapuba 0-1. Tíz perccel később egy szöglet után Szalai bombázott egy lepattanót a léc fölé. A félidő derekán egyenlített a Perutz, Hauser tűzte rá 16-ról, lövése a kapufáról Nagy Dávid elé pattant, aki becsúszva a léc alá bombázott 1-1.

A második félidő elején könnyen megszerezhette volna a vezetést a Perutz, Cser jobb alsóba tartó lövésére azonban bravúrral leért Németh kapus. A folytatásban kiegyenlített volt a játék, kisebb lehetőségek mindkét oldalon akadtak. A 85. percben egy visszafejelt labda Sáringer elé került, 11 méterről leadott lövését Présing hatalmas bravúrral védte, majd az ellentámadásból megszületett a Perutz győzelmet érő találata: Nagy Krisztián csapott le egy eladott labdára, majd három úrkúti játékossal a nyakában is megtartotta a játékszert, végül a jobb alsóba helyezett 2-1.

Perutz FC – Úrkút SK 2-1 (1-1) Gsz.: Nagy D., Nagy K. ill. Papp

Kun-Szabó Attila: Stabil védekezést kértem a csapatból, ezzel szemben hamar megkontráztak minket és hátrányba kerültünk, de viszonylag hamar sikerült az egyenlítés, bíztam a kedvező folytatásban. A második játékrészben kiegyenlített volt a játék, aztán a hajrában az ellenfél meccslabdáját kapusunk kivédte, mi pedig egy szép egyéni teljesítmény végén a sajátunkat be tudtuk lőni. Fantasztikus este volt, köszönjük a többszáz szurkoló biztatását.

Perutz FC: Présing – Rozman (Farkas B. 85.), Erdősi, Nagy B., Szalai Cs. – Horváth T. (Császár 89.), Ruzsás (Gajdosi 70.), Cser – Nagy K. (Farkas Á. 86.), Hauser, Nagy D.

Úrkút SK: Németh – Král (Varga P. 29.), Lang, Uj, Kalapács, Zágor (Varga B. 80.), Papp, Szedlacsek, Udvardi, Bognár, Sáringer.

A bajnokság élmezőnye:

1. Balatonalmádi 62 pont

2. Fűzfői AK 61

3. Úrkút SK 60

4. Perutz FC 57

A pápai alakulat május 11-én Pétre látogat.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: