Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Milyen egy európai karácsonyfa?

Horváth Andrea | 2023.12.12.

A Tarczy Lajos Általános Iskola idén is részt vett  „A nagy európai karácsonyfadísz-csereprogramban”.   A nemzetek közötti projektre minden esztendőben örömmel készülnek a tarczysok, így volt ez ezúttal is. Ebben a z évben 23 külföldi iskolával vették fel a kapcsolatot.

A program lényege, hogy aki részt vesz ebben, megajándékozza a többi iskolát valamely, a saját országra, esetleg szűkebb pátriájára jellemző dísszel. Ebben az évben érkeztek díszek többek között az Egyesült Királyságból, Spanyolországból, Ausztriából, Romániából, Görögországból, Törökországból, Litvániából, Csehországból.

Ezek mind-mind felkerültek a Tarczy karácsonyfájára. A pápai diákok egy dióbabát készítettek, melynek kékfestő anyag a takarója, s képeslapokat is mellékeltek hozzá. A baba elkészítésének folyamatát ppt-ben örökítették meg, ezt is csatolták az ajándékhoz, mondta Kokas Judit.

A projektben minden évben a kéttannyelvű tagozat negyedikesei vesznek részt, tanórákon megtekintik a különböző nemzetek angol nyelvű videóit.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: