Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Minden, ami erdő

Horváth Andrea | 2023.10.09.

A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola az erdőhöz kapcsolódóan szervezett témahetet. A legfontosabb cél az ismeretszerzés és az érzékenyítés volt. A tartalmas hét programjaiban a második osztályos tanulók vettek részt, a tanultakról egy kiállítással egybekötött projektrendezvényen számoltak be.

 

A diákok előzetes gyűjtőmunkával hangolódtak a témahétre, melynek során minden tanórán megjelent az erdővel kapcsolatos valamely tudnivaló. Matematika órán például a szöveges feladatokban volt jelen, magyaron verseket tanultak a gyerekek és a olvastak az őszi tájról, annak lakóiról, amit aztán meg is örökítettek rajzórán, változatos technikával, mondta el a Médiacentrumnak Tóthné Tibolt Nóra, a projekthét egyik szervezője.

Technika órán papírgurigából mókust, sünit és baglyot készítettek a másodikosok, éneken a marosszéki kerek erdőről és a hallgatag erdőről énekeltek, a napköziben meseillusztrációt készítettek, etikaórán a természetvédelemről beszélgettek, nemzetiségi órán megtanulták az erdei állatok nevét németül, angol szakkörön az erdei sétáról énekeltek, testnevelésórán pedig az állatok bőrébe bújva játszottak.

– A hét folyamán a különböző tevékenységek során fejlődött a gyerekek kreativitása, együttműködési készsége, megfigyelőképessége, szókincse, mozgáskoordinációja. Kiemelt feladat volt a környezetvédelmi nevelés és az ökológiai szemléletmód kialakítása, mondta Tóthné Tibolt Nóra. A tanultakat a projektzárón versben, dalban és beszámolókban ismertették a gyerekek.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: