Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Minden, ami vadászat

Huszár Hajnal | 2023.01.26.

Országjáró rendezvénysorozatot indított a legnépszerűbb hazai vadászlap együttműködve az Országos Magyar Vadászkamara vármegyei területi szervezeteivel. A Nimród fórumok  országos és területi, helyi adottságokra fókuszáló vadgazdálkodási témákat vesznek terítékre. Az első állomás Veszprém vármegye volt, csütörtök délután a Vármegyeháza Szent István termét zsúfolásig megtöltötték a megye vadászai, vadgazdálkodó szervezetei és vadgazdálkodásban érintett szakértői. A jelenlévők között sok pápai és Pápa környéki vadász is volt.
A megjelenteket dr. Kovács Zoltán, a Nimród vadászújság főszerkesztője köszöntötte. Mint mondta, a 2021-es Vadászati Világkiállítás idején már megfogalmazódott a gondolat, hogy folytatják a magyar vadászati kultúra megmutatását egy országos rendezvénysorozat keretében.
-A vadászatról folyamatosan kell beszélni, hiszen napi-heti szinten van ezer megválaszolandó kérdés, melyet aztán közösségi, vármegyei, országos kérdésekké lehet tenni. Az emberek tájékoztatása, mi magunk edukálása, folyamatos továbbképzése olyan parancsszó, melynek engedelmeskedni kell.


A Veszprém Vármegyei Vadászkamara elnöke, Pap Gyula fontos kezdeményezésnek nevezte a fórumot. Felidézte, az Veszprém vármegyeiek Kamarai beszélgetések című programsorozata régóta ezt a szerepet töltötte be és üdvözlendő, hogy egy országos fórum is útjára indult. Hangsúlyozta, megtiszteltetés, hogy Veszprémben indult a sorozat és hogy ennyi érdeklődőt vonzott a program a Vármegyeházára.


A fórumon Pölöskei Balázs, a Bakonyerdő Zrt. vadgazdálkodási osztályvezetője az állami erdőgazdaság különböző egyetemekkel közösen végzett tudományos kutatásainak eredményeit ismertette. Az elmúlt években három vadfajjal – vaddisznóval, gímszarvassal és muflonnal – végeztek kutatásokat, melyek szemléletváltást hozhatnak a vadgazdálkodásban.


Az Országos Vadgazdálkodási Tanács főbb célkitűzéseiről Takács Szabolcs elnök tartott tájékoztatót. Előadásában azt a nyolc problémát és azok megoldási javaslatait vetette fel, melyeket jellemzően minden vármegyei vadgazdálkodási tanács megfogalmazott.
A fórum végén Gróf Széchenyi Zsigmond Bakonyhoz fűződő kapcsolatáról hallhattak érdekességeket a résztvevők Gyorgyevics Tamástól.


 • Friss hírünk
  Videó
  Pápa TV híradó

  Híradó 2023.03.20.

  A legfontosabb hírek a városból

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: