Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Minden, amit a választásról tudni kell: akik máshol szavaznak, mint eddig

Huszár Hajnal | 2024.06.07.

Rendben és a jogszabályokban foglaltaknak megfelelően zajlanak a helyi önkormányzati választások előkészületi munkái – közölte érdeklődésünkre dr. Nagy Krisztina, a Helyi Választási Iroda vezetője.

Mint mondta, városunkban továbbra is 31 szavazókörben adhatják le szavazataikat a választópolgárok. A szavazóhelyiségek címében a két évvel ezelőtti választáshoz képest nem történt változás. 

-A szavazókörök területében viszont volt néhány változás, amire azért volt szükség, hogy közel azonos számú választópolgár legyen egy-egy választókerületben – közölte, hozzátéve, erről már ősszel döntenie kellett a választási irodának.

A változás az alábbi utcák lakóit érinti:

-Az Erkel Ferenc utcában élő választópolgárok a 8. szavazókörbe kerültek, így ők a Fáy Lakótelepi Óvodában tudják leadni szavazataikat vasárnap.

-A Teleki utcai szavazópolgárok a 27. szavazókörbe tartoznak, akiknek a Weöres Sándor Általános Iskolában kialakított szavazóhelyiségbe kell menniük a vasárnapi választáson.

-A Külső-Veszprémi út 2. és 1-7/C. házszámokat pedig a 26. szavazókörbe sorolták, az itt élő választópolgárok a volt Szivárvány Óvoda épületében tudják leadni szavazataikat.

Dr. Nagy Krisztina hangsúlyozta, a Nemzeti Választási Iroda által áprilisban kiküldött választási értesítő tartalmazza a szavazóhelyiség nevét és pontos címét, így a szavazópolgárok arról tájékozódhatnak, hogy hol tudnak élni szavazati jogukkal.

Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy aki elveszítette, vagy nem találja az értesítőt, a polgármesteri hivatalban működő Helyi Választási Irodában kérheti annak pótlását, az iroda munkatársai nyomtatnak számára választási értesítőt. A szavazás helyéről egyébként személyesen, e-mailben vagy telefonon is érdeklődhetnek a választópolgárok – tette hozzá a helyi választási iroda vezetője. 
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: