Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
GASZTRONÓMIA

Minden nap új szakácskönyv!

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2023.09.30.

Notting Hill londoni városrész sokunknak ismerős az azonos című (magyarul: Sztárom a párom) romantikus filmből, melyben Julia Roberts és Hugh Grant furcsa szerelme szökken szárba. Aranyos és emlékezetes az egész, pláne, hogy ebbe a környezetbe emelték be. 

Bár nem pont ez az 1983 óta létező bolt inspirálta a filmeseket, de fontos helyszín a városrészben, ugyanis egészen speciális a működése. A Books for Cooks (Könyvek szakácsoknak) nevű üzlet pontosan az, amire elsőként gondolunk: egy szakácskönyveket és gasztronómiai kiadványokat áruló könyvesbolt. Igen ám, de bőven van benne extra faktor is, mivel egy kicsi, de annál felszereltebb konyhát is fenntartanak az üzlethelyiség leghátsó részében. Itt nem klasszikus vendéglátással foglalkoznak, vagyis ez nem egy könyvesboltba oltott kávézó. sokkal inkább egy műhely. Immár 40 éve, szóval nem beszélünk semmiféle újkeletű hipszterségről! 40 éve így indultak és azóta is tartják magukat az eredeti koncepcióhoz!

Az emeleten egy bemutatókonyhát is kialakítottak, ide workshopokra, tanfolyamokra, bemutatófőzésekre járhatnak az érdeklődők. Az üzlet tulajdonosa egyébként maga is rendelkezik vendéglátós múlttal és alapfeltétel, hogy a dolgozóknak is legyen némi fogalma a szakmáról.

 

A rendszer átlátható és nagyon menő: nyitvatartási napokon az ebédet kínálják az éppen aktuális lefőzött receptből. Teljesen random, hogy tradicionálisabb angol ételről van szó, vagy éppen kínai, pakisztáni vagy görög téma alapján készítik az aznapi ebédet. Egy biztos: asztalfoglalás nincs, aki bejut aznap, az náluk tud ebédelni, a többieknek egy új délidőt kell kinézniük. A menü ára nemcsak londoni viszonylatban, de igen jutányos. sőt, mondhatjuk, hogy az egyik legmegfizethetőbb a fővárosban.

Ha a londoni Notting Hillben járunk ebédkor, próbáljuk ki ezt a különleges lehetőséget!

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: