Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Mindennapi kenyerünk

Pintér-Papp Eszter | 2024.10.16.

A Pékek Világszövetsége 2001-es kongresszusán döntött arról, hogy minden év október 16. legyen a Kenyér világnapja. Ez a nap lehetőséget ad arra, hogy felhívják a figyelmet a kenyér táplálkozásban betöltött fontos szerepére, illetve arra is lehetőséget nyújt, hogy reflektorfénybe helyezze a pékek munkáját.

Pápán is nagy hagyománya van a pékségeknek, egyes források szerint a háború előtt hat pékség látta el kenyérrel a pápaiakat, és ma is van lehetőségünk pápai szakemberek által készített kenyeret vásárolni.

A kenyér a világ egyik legfontosabb élelmezési cikke. Napjainkban egyre többen döntenek úgy, hogy maguk sütik meg a család mindennapi kenyerét. Vannak, akik a kenyérsütőgépet hívják ehhez segítségül, de sokan vannak, akik kézzel dagasztják és formázzák a kenyerüket. Az otthoni kenyérsütők közt is egyre elterjedtebb a kovász használata, de olyanok is akadnak szép számmal, akik az élesztős kenyérkészítés hívei. Annak pedig, hogy mivel is gazdagíthatjuk kenyerünket, valójában csak képzeletünk szabhat határt. Olajos magvakat, reszelt céklát, répát vagy akár pirított hagymát is adhatunk a kenyértésztához, ezzel téve változatossá a család asztalára kerülő kenyérválasztékot.

 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: