Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Mire elég egy fürdőkádnyi víz?

Horváth Andrea | 2024.04.26.

A Fenntarthatósági témahét keretében a Petőfi Sándor Gimnáziumban a Pannon Egyetem oktatói tartottak komoly, tartalmas, elgondolkodtató, de mégis szórakoztató előadásokat és gyakorlati foglalkozásokat, hogy felhívják fenntarthatóság fontosságára a diákok figyelmét.

 

There Is No Planet B címmel a fenntarthatóságról kvízt töltettett ki a hallgatósággal, majd egy filmmel gondolkodtatta el a tanulókat Dr. Stenger-Kovács Csilla professzor, limnológus. Tóth Eliza tanszéki mérnök a hulladékgazdálkodásról tartott előadást. A jövő nyersanyaga a kukában van! című foglalkozásán a tanulók a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról és a No Waste szemléletről tanulhattak.

 

Ne etesd a csatornaszörnyet! címmel Varga Béla a Pannon Egyetem Mérnöki Karának PhD hallgatója a szennyvízgazdálkodásról tartott foglalkozást, amely során a megyére jellemző szennyvíztisztítással és azzal foglalkoztak a diákok, hogy mi kerül a csatornahálózatba.

 

A magyarországi madárpopulációról tartott Dr. Liker András, az MTA Prima Díjas doktora interaktív előadást. A professzor úr beszélt a Tisza és a Duna vízszabályozás előtti és utáni madárvilágáról is.

Sugárzó környezetünk címmel Dr. Tóth-Bodrogi Edit radiológiai gyakorlatot tartott tanulóinknak, amely során sugárzásmérővel vizsgálták meg azokat a tárgyakat, amelyeket a docens asszony hozott.

Mire elég egy fürdőkádnyi víz? címmel két helyszínen Dr. Hubai Katalin Eszter és Zsuga-Biró Rita is azt vitatta meg a csoportokra osztott diákok, hogy például melyik haszonnövény milyen vízigényű, vagy hogy egy kád meleg víz előállításával mennyi energiát és vízforrást pazarolunk el nap mint nap. Érdekes adat volt például, hogy ahhoz, hogy egy csésze kávét megigyunk, mindent összevetve – öntözés, csomagolás, szállítás – valóban egy fürdőkádnyi víz kell.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: