Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Molnár István sajtótájékoztatója

Pintér-Papp Eszter | 2024.05.15.

Molnár István mérnök, közgazdász független polgármesterjelöltként, illetve a 6. számú választókerületben független képviselőjelöltként indul a közelgő önkormányzati választásokon. Molnár István ma délután a Millenniumi Emlékparkban tartott sajtótájékoztatót testvére, dr. Molnár Valéria, a 3. számú választókerület független képviselőjelöltje társaságában.

A független jelölt hangsúlyozta, nem kívánnak pártpolitikai csatározásokban részt venni, a helyi önkormányzati választásnak a városról és annak jövőjéről kell szólnia.

Molnár István elsőként a választókerületben megvalósult legjelentősebb fejlesztésekről szólt, köztük a Szabó Dezső utca rekonstrukciójáról, az Acsádi úti körforgalom kialakításáról, valamint a Bezerédi utca kiépítésének első üteméről – hangsúlyozva, hogy a pályázat előkészítésében, engedélyeztetésében és a pályázat benyújtásában maga is tevékenyen részt vett. A jelölt ezt a beruházást sikeresnek ítéli meg, ugyanakkor a Bezerédi utca korábbi terveknek megfelelő megépítését elengedhetetlenül fontosnak tartja. A választókerületben a vízelvezetés biztosítását kiemelten fontosnak tartja, csakúgy, mint a járdák rendszeres javítását.

Molnár István a legfontosabb feladatok közt említette az Acsádi út teljes burkolatfelújítását, a Bakony-éren gyalogoshíd építését, a Celli út egyes szakaszainak burkolatfelújítását, ugyanitt a buszmegállók akadálymentesítését és zárt kerékpársáv kialakítását, illetve a Meggyes-közben a korábban jóváhagyott vízépítési és útépítési tervnek megfelelő beruházás megvalósítását.

Molnár István polgármesterjelöltként elsősorban városüzemeltetéssel kapcsolatos kérdésekről mondta el a véleményét. A jelenlegi helyzetről, mint Áldozó Tamás és Grőber Attila által közösen összehozott városüzemeltetési káoszról beszélt, hangsúlyozva, hogy az elmúlt 13 évet a folyamatos átszervezés jellemezte. Emlékeztetett, korábban vállalkozók által ellátott feladatokat bíztak az akkori Városgondnokságra, majd jelentős pénzösszegeket felhasználva gépeket vásároltak, ezt követően a lassan működni kezdő Városgondnokságot felszámolták és tevékenységét a VFT-be emelik át. Az átszervezés nem hozta meg a várt eredményt, ezért 12 év elteltével a tevékenység átvizsgálására és átcsoportosítására volt szükség.

Véleménye szerint egy jól működő városüzemeltetés elképzelhetetlen a megfelelő anyagi forrás, illetve az ott dolgozók megbecsülése nélkül. Nem ez a terület az, ahol helye van a takarékoskodásnak.

  





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: