Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Mózes Attila az év pápai rendőre

Huszár Hajnal | 2024.04.24.

Április 24., a Magyar Rendőrség napja. Ez alkalomból hétfőn ünnepi állománygyűlést tartott a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A rendezvényen vehették át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó rendőrök a településük önkormányzata által alapított Év rendőre kitüntetést. Pápa Város Önkormányzata Mózes Attila rendőr őrnagynak adományozta a rangos elismerést, melyet Unger Tamás alpolgármester adott át a kitüntetettnek.

Mózes Attila az év rendőri cím elnyerése kapcsán úgy fogalmazott, nagy meglepetésként érte a hír és köszönetét fejezi ki parancsnokainak, hogy őt jelölték a rangos elismerésre. Mint mesélte, nem családi példát követett a rendőri pálya választásával, középiskolásként egy toborzás keltette fel az érdeklődését, így jelentkezett rendőrnek. 1996-ban, érettségi után kezdte meg tanulmányait a rendőr szakközépiskolában, egy év múlva került hivatásos állományba a Pápai rendőrkapitányságon és egy év kitérő kivételével végig a pápai állományt erősítette. Kezdetben járőrként dolgozott, majd járőrvezető lett, ezt követően tíz éven át ügyeletesként látott el szolgálatot. Ezután megbízott járőr- és őrszolgálati alosztályvezető volt, aztán egy év veszprémi szolgálat következett. Első tiszti kinevezését követően tért vissza Pápára immár kinevezett alosztályvezetőként.

-Járőrként is nagyon szerettem a rendőri munkát és alosztályvezetőként is örömmel dolgozom rendőrként – fogalmazott. Jelenlegi beosztásában az alosztály állományának munkáját szervezi, irányítja, ellenőrzi, kiemelt figyelmet fordít a kezdő rendőrök felkészítésére.
-A rendőri hivatás szép, változatos, izgalmas és kihívásokkal teli. Pápai rendőrként elmondhatom, hogy nagyon jó csapatban dolgozom, nagyon szeretem a most dolgozó kollektívát. Tudunk és akarunk egymásért tenni, egymás munkáját segíteni. Rendőrként kiemelt feladatunk, hogy a pápai és Pápa környéki lakosság szubjektív biztonságérzetének fenntartása minél magasabb szinten valósuljon meg – mondta el érdeklődésünkre.

Az Év Pápai Rendőre 2023 cím birtokosát parancsnokai úgy jellemezték, évek óta folyamatosan kiemelkedő munkát végez. Az irányítása alá tartozó állomány tagjait megfelelően felkészíti, képezi, oktatja a napi feladatok jó színvonalú ellátása érdekében. Az új munkatársak betanításában közreműködik, beilleszkedésüket segíti. Kiváló munkakapcsolatot ápol az önkormányzatok, társszervek vezetőivel, tisztségviselőivel. 27 éves rendőri pályafutása során Pápa város közbiztonságának, illetve az állampolgárok biztonságérzetének javításáért, a lakosság nyugalmáért dolgozott. A PRK állományának kimagasló tevékenységéhez személyes példamutatásával is hozzájárul.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: