Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Mozgás az oviban

Haraszti Gábor | 2023.05.12.

Szakmai napot rendeztek az Édenkert Pápai Református Óvodában. Az innováció a mozgásban címet viselő rendezvénynek az volt a célja, hogy bemutassák az intézményben működő innovatív, változatos, szervezett mozgásformákat.

A megjelenteket Szakács Gergely, református lelkipásztor köszöntötte, majd Bogdán-Balogh Mária megbízott intézményvezető arról beszélt, hogy a 2022. szeptember 1-jén átadott új épületben az óvoda pedagógiai programja a hitéleti neveléssel, az egyházi szellemiséggel bővült. A tíz éves munka elismeréseként a közösség a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban megrendezett ünnepségen átvehette az Örökös Zöld Óvoda címet elismerő oklevelet. Mint elhangzott, az intézményben a fenntarthatóság, a környezeti-nevelés kiemelt fontosságú, az óvoda csoportjaiban a mindennapokban jelen van, emellett a vallási nevelés is nagyon fontos, a napi tevékenységek között helyet kapnak az imádságok, a mindennapi áhítat, melyet az óvodapedagógusok oktatnak. A szakemberek korszerű épületben, korszerű pedagógiai munkára törekednek. Ennek részei a szakmai napok, továbbképzések, konzultációk.

 – Három előadással készültünk a szakmai napra – mondta az óvoda megbízott intézményvezetője. – Elsőként Bagyinszki Ádám, a Református EGYMI kollégája a mászófalról tartott bemutatót. Ezt követően Tehetséggondozás a lánytornában címmel egy speciális mozgásformában összeállított tehetséggondozó programról jómagam meséltem, végezetül két kollégánk, Magyar Kornélia és Paroláné Ambrus Klára Mozgáskotta című szakmai bemutatóját láthatták az érdeklődők. Örülök, hogy sokan elfogadták a meghívásunkat, bízunk benne, hogy a most szerzett ismereteket fel tudják használni. A bemutatott gyakorlati előadások sok új információval szolgáltak a meghívott pedagógusoknak.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: