Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Moziztak a szépkorúak

Huszár Hajnal | 2024.02.20.

Újabb közösségi programra várta tagjait a Pápai Nyugdíjas Egyesület. A vezetőség mindig igyekszik új, kreatív ötletekkel megszólítani az időseket és örömmel veszik a tagság javaslatait is. Most is egy ilyen kezdeményezést váltottak valóra, moziba mentek a szépkorúak a tagok kérésére – tudtuk meg Baán Évától, az egyesület elnökétől.


-Nagy közösség vagyunk, közel 700 fővel és nálunk meghatározó elem közösségben lenni. Ott jól érzik magukat a tagjaink, szívesen töltik együtt az idejüket. Minden évben sok programot szervezünk és mindig igyekszünk új dolgokat is behozni a rendezvényeink sorába, ilyen volt a közös mozizás is – közölte. A mostani javaslat a Semmelweis című film megtekintésére vonatkozott, Koltai Lajos 2023 végén megjelent történelmi filmje az anyák megmentőjeként ismert magyar orvos történetét és tevékenységének nagyságát dolgozza fel, de nem szentté avatva a főhőst.

A közös filmnézés ötlete tehát körvonalazódott, ám az idősek egy része már elszokott a mozilátogatásról, az esti vetítések miatt pedig sokan inkább kimaradnak ebből az élményből. Az egyesület vezetése azonban felvette a kapcsolatot Micsik Zoltánnal, a filmszínház vezetőjével, aki partner volt a kezdeményezésben és lehetőséget biztosított egy kora délutáni filmnézésre, csak az egyesület számára. Így aztán hétfő délután több mint 200 szépkorú gyűlt össze a moziban és együtt tekintették meg a filmet, mely hatalmas siker nemcsak hazai, de nemzetközi szinten is.

A nyugdíjas egyesület a következő hónapokban is kínál tartalmas programokat a tagságnak, lesz nőnapi ünnepség, kirándulás és majális is – sorolta Baán Éva. 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: