Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Mozogni jó!

Horváth Andrea | 2024.04.19.

A Pápai Városi Óvodáknak hét tagintézménye van. Ezek közül az egyik a Nátuskerti Tagóvoda a belváros szívében, mely családi házas övezetben, négy csoportban 100 kisgyermek óvodai ellátását biztosítja. Az épület kétszintes, az alsó szinten, illetve a felső szinten is két -két csoport működik. Mind a négy csoport vegyes életkorú összetétel szerint működik. 

A Rozmaring csoportban német nemzetiségi nevelés folyik. A csoport életét áthatják a nemzetiségi hagyományok, szokások, a sváb örökség tovább éltetése. Szoros kapcsolatot ápolnak a pápai Német Nemzetiségi Önkormányzattal. A gyermekek a nemzetiségi nyelv ismerete nélkül kerülnek óvodába, így az alapoktól kezdve, fokozatosan juttatják el őket az óvodáskor végére – az óvónői beszédmodell utánzása alapján – egy olyan nyelvi szintre, amely az általános iskolai német nyelvi nevelés-oktatás jó kiindulási alapja lehet.  

A tagóvodának meghatározó sajátossága a mozgásos tevékenységek gazdag kínálata, s ezeket a gyerekek fejlesztésére is használják. Az udvaron a számos játékeszköz mellett Ovi-Sport Pálya található. A sportpálya komplex jellege lehetőséget ad különböző sportágak alapjainak elsajátítására, így például a kézilabda, labdarúgás, kosárlabda, röplabda, tenisz és lábtenisz világába is belekóstolhatnak a kicsik.

 Az óvoda udvarán Mini KRESZ-park található, ahol futóbiciklik, motorok segítségével tanulják meg a gyermekek a helyes közlekedés alapjait. Az óvodában tehetséggondozó program keretében is a mozgás kapja a kiemelt szerepet. Kihasználják az Ovi sportpálya, a tágas udvar, a közlekedési park lehetőségét. A mozgásos tehetségműhely által megismerkedhetnek a gyermekek a gyermekjóga, a labdaterápia, a mozgáskotta, a mesés-drámás játékok, a láb- és tartásjavító torna és a néptánc mozgásos lehetőségeivel. Cél a mozgás megszerettetése, élmény biztosítása, építve a gyermeki aktivitásra és mozgékonyságra. 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: