Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Múltidéző játékok kicsiknek és nagyoknak

Huszár Hajnal | 2024.06.15.

Az idei évben is a Fő tér az egyik fő helyszíne a Játékfesztivál programjainak. Nemcsak az esti koncerteknek ad helyet a belváros, hanem egy játékbirodalomnak is, mely a múltba repíti a látogatókat, izgalmas családi kalandokat kínálva.

A Kalandozó Komédium történelmi játszóterén Márton Károly és családtagjai tanították játszani a kicsiket és nagyokat. A saját készítésű, természetes anyagokból készült játékeszközöket a múlt emlékei ihlették, az alkotók egészen a középkorig nyúltak vissza, de megidézik a múlt század fordulójának korát és elrepítenek a fantázia világába is.

A különböző korosztályok közös időtöltésére kitalált játékok között ott találtuk gólyalábat, amivel a kicsik a szülők támogatásával ügyesen lépegettek; a boszorkánymérleget, amin a különböző súlyokkal kell egyensúlyt teremteni; de egy korabeli varróműhelyben, fagylaltozóban és a kurta konyhában is ügyeskedhettek a gyermekek, a kis csirkefogók pedig a kalodába zárás élményével is gazdagodhattak. 

A Fő tér másik oldalán Ludibundus reneszánsz játéktér fogadta a családokat. Itt is múltidéző, finommotorikus mozgást fejlesztő, ügyességi feladatok megoldására invitálták a látogatókat. A király megkoronázása a zsinórok segítségével különleges összhangot és koncentrációt kívánt a játékosoktól, a sárkányos célbadobó a gyerekek ügyességét tette próbára, éppúgy, mint a „halászat”, bár itt a katonákat kellett „ráhalászni” a lovakra.

A vitézi csatákat, szellemi tornákat kínáló játéktér szintén nagyon népszerű volt, a családok egymás állták ki a különböző próbatételeket. 

A Fő téri kavalkádot az interaktív minicirkusz, valamint a gigabike és a velocipéd kipróbálása tette még izgalmasabbá. A Fő téri játékbirodalom vasárnap is különleges kalandokkal várja a családokat.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: