Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Munkácsysok a diákolimpián

Haraszti Gábor | 2023.05.05.

Budapesten rendezték a torna diákolimpia országos döntőjét. A megmérettetésen a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola négy csapattal indult. A diákok nagyon ügyesen versenyeztek, a lányok egy harmadik, a fiúk két ötödik és egy hatodik helyezést értek el.

A lányok a vármegyei döntővel kezdték a versenysorozatot, ahol Csopakot, Herendet és Balatonfüredet megelőzve a Veszprém mögött második helyen jutottak az országos elődöntőbe. Itt még magasabb volt a színvonal, de a diákok szorgalmának és a kiváló felkészítésnek köszönhetően első helyen kvalifikálták magukat a fővárosi fináléba, ráadásul az egyéni összevetésben 115 versenyzőből Nagy Csenge első, Bácsi Dóra második, Magyar Hanna hatodik helyezett lett.

– Tavaly a hetedik helyet szereztük meg, idén azt a célt tűztem ki, hogy a legjobb hatba kerüljünk – mesélte Turbók Julianna, szertorna-edző. – Ehhez képest a dobogó harmadik fokára állhattunk fel, a lányok nagyon szorgalmasak, kitartóak, céltudatosak, rengeteget gyakoroltak iskolán kívül is, ennek köszönhető ez a siker.

Az elődöntőn a fiúk közül többen életük első versenyén vettek részt, így már az is nagy bravúr volt, hogy a döntőbe tudtak jutni. Németh Miklós tanítányai három csapattal képviselték városunkat az országos seregszemlén.

– Mindegyik csapatunkkal az első tízbe szerettünk volna jutni, a fiúk alaposan túlteljesítették az előzetes célunkat. Szép versenyzéssel, nagy odafigyeléssel végezték a gyakorlatokat, az I. és a III. – IV. korcsoport is az ország ötödik legjobb csapata lett, utóbbi helyezés az eddigi legjobb felsős eredménye az iskolának, míg a II. korcsoportosok hatodikak lettek. Egyéniben Császár Zsombor a 17. legjobb tornász lett, neki és a többi csapat tagjának is gratulálok – mondta a felkészítő.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: