Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
NŐI NAPOZÓ

Mutatjuk, hogyan legyen mindig friss levegő az otthonodban

Asztalos Anna | 2023.03.08.

Nagyon fontos, hogy minden nap többször próbálj szellőztetni az otthonodban. Mutatunk pár trükköt, hogyan űzd el a lakásodból az áporodott levegőt.

Szellőztess!

Ha nincs túl hideg, a napsütéses délelőtti órákban akár végig nyitva lehet az ablak. Azért is olyan fontos, hogy minél többet szellőztessünk, mert a szőnyegekből, bútorokból és a lakástextilekből többek között por kerül a levegőbe, amin elsősorban a szellőztetéssel tudunk javítani. Az elhasználódott levegő az otthoni munkához sem jó, kevésbé tudsz koncentrálni.

Szőnyegek, függönyök, ágyneműk

A szőnyegeket legalább fél évente érdemes kitisztítani. Ehhez használhatsz szőnyegtisztító folyadékot, amit miután beszívott a szőnyeg, alaposan porszívózz ki. A függönyökre ugyanez vonatkozik. Érdemes fél évente mosógépben 60 fokon kimosni őket. Ettől a procedúrától ráadásul jó illatuk is lesz. Az ágyneműket akár havonta kétszer is érdemes lecserélni, hiszen nagyon egészségtelen, ha alvás közben belélegzed a belőlük áramló port és szennyeződéseket.

Bio légtisztítók

Egyes légtisztítók, bármennyire is illatosak, károsak lehetnek az egészségre. Válassz illékony szerves vegyületek, mint például az aloe vera, a liliom, a krizantém és a bambuszpálma kivonatokból készült készítmények.
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: