Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

NATO kitüntetés egy pápai katonának

Pintér-Papp Eszter | 2024.01.09.

Decemberben tartotta az olaszországi Sigonella légibázison az év utolsó állománygyűlését a NATO Szövetséges Hadműveleti Parancsnokság, NATO Hírszerző, Megfigyelő és Felderítő Erők – NATO ISR Force – állománya. A rendezvényen kitüntetett három magyar katona közt van a pápai Tóth István törzszászlós is.

A Honvédelem.hu információi szerint Andrew M. Clark dandártábornok, a szervezet parancsnoka értékelte a 2023-as év elvégzett feladatait, majd ismertette a NATO Tenger Őrzője – NATO OPR SEA GUARDIAN – elnevezésű művelet részleteit és elért eredményeit, amelyben az alakulat személyi állományából is többen részt vettek. Beszédében a feladat fő célkitűzései közül kiemelte a tengeri biztonsági műveleteket a mediterrán térségben, az érdekelt felekkel való együttműködést, a tengeri helyzetfelismerés fenntartásának fontosságát és a terrorizmus elleni küzdelmet.

A sikeres művelet elismeréseként NATO OPR SEA GUARDIAN kitüntetésben részesült az alakulat feladatba bevont személyi állománya. A magyar kontingensből Papp Artúr százados, Tóth István törzszászlós és Nagy Sándor zászlós vehették át a kitüntetést.

Fotó: Honvédelem.hu

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: