Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Nagy tempót diktálnak

Huszár Hajnal | 2024.05.19.

Néhány nappal ezelőtt arról adtunk hírt, hogy 75 százalékos készültségei fokon áll a Kossuth utca rekonstrukciójának jelenleg zajló építési üteme. A kivitelezők mostanra közel 90 százalékos készültségi fokra hozták a munkálatok előrehaladását.

A szakemberek hétvégén is dolgoztak, a tardosi mészkőkockákkal borított felület pedig jelentősen növekedett az elmúlt napokban. Mostanra már a kereszteződés Fő tér felőli pontján is túlhaladtak, teljes hosszban megépítették a futósorokat és az úttest területén látványosan előrehaladtak a burkolással. Itt különböző méretű és színű kövekkel dolgoznak, a lerakás módja azonos az előzően megépített szakaszokéval.

A három növénykazettát már körbeburkolták és a földet is betöltötték, ennek rendezése és a növények beütetése viszont még hátravan. A közvilágítás kiépítése is folyamatban, a terület megvilágításáról az előző szakaszokon látható fényforrások gondoskodnak majd.

Természetesen van oka a nagy sietségnek, hiszen a közbeszerzési eljárással kiválasztott kivitelező május 24-re jelezte a műszaki átadás-átvétel megkezdését.   

A sétálóutca rekonstrukciójának ez a harmadik üteme, első körben a Petőfi-Márton István utcai kereszteződésig újult meg a Kossuth utca, ezt követően az áruház előtti 700 négyzetméteres területen dolgoztak az építők, most pedig az Eötvös utca és a Rákóczi utca közötti közel 600 négyzetméteres szakasz megújítása van folyamatban. Az önkormányzat tervezi a folytatást is, a város pénzügyi forrásainak függvényében még az idén szeretnék a Deák Ferenc utcáig megújítani a belváros legfontosabb közterületét.
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: