Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Napelemparkot épít a Várkertfürdő

Huszár Hajnal | 2023.07.19.

Az elektromos áram költségeinek csökkentésére több beavatkozást is elvégzett a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. az elmúlt hónapokban, most pedig egy nagy beruházással kívánja mérsékelni a Várkertfürdő működési kiadásait. Napelemparkot építenek az uszodai parkoló és a kemping közötti egy hektáros területen.

Nagy Zsolt vezérigazgató arról tájékoztatott, hogy a lehető legnagyobb rendszert választották, mely tárolási kapacitás biztosítása nélkül megvalósítható, ez az éves villamosáram mennyiség felét lesz képes megtermelni.
-A nettó 150 millió forintos beruházás a 2023-as, 180 forint körüli áramdíjjal másfél éven belül térülne meg, de jövőre már 72 forintot fizetünk az áramért, így körülbelül három év alatt hozza vissza az árát a fejlesztés – közölte. A napelempark építését saját forrásból valósítja meg a cég, erre egy telekértékesítés adott lehetőséget.

A munkálatok a terep előkészítésével már a hét elején megkezdődtek és várhatóan három hónapot vesznek igénybe. Ezt követően az áramszolgáltatónak át kell vennie a napelemparkot, így a tervek szerint legkésőbb jövő év elején már ez biztosítja a Várkertfürdő elektromos áramigényének felét.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: