Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Napközis délután a Weöres-iskolában

Pintér-Papp Eszter | 2023.10.01.

A Weöres Sándor Általános Iskolában az idei tanévben is megkezdődött a napközis délutánok sorozata. A szeptemberi programot, melynek témája a madarak és védelmük volt, pénteken délután tartották.

A pedagógusok az első évfolyamosokkal a madarak védelméről beszélgettek.  A gyerekek meghallgatták Kányádi Sándor- Radványi Balázs: Madáretető című gyermekdalát, jellemezték a dalban szereplő madarakat, majd egy témához kapcsolódó színezővel fejezték be a foglalkozást.

A második évfolyamosok a nádasok színpompás lakójával, a barkóscinegével ismerkedhettek meg egy kisfilm segítségével. A gyerekek ezután jellemezték, majd le is rajzolták a madarat.

A harmadik évfolyamosok információkat gyűjtöttek a telelő és vándormadarakról egy ismeretterjesztő rövidfilmen keresztül. Megnevezték az itthon maradó madarainkat, majd meghallgatták hangjukat. A téma feldolgozását interaktív feladatok segítették.

A negyedik évfolyamon a madarak vándorlásának okával foglalkoztak a tanulók, megismerhették a „gyűrűzést”, mint kutatási módszert. A nálunk telelő madarak számára anyagok újrahasznosításával madáretetőt készítettek a gyerekek.

Fotó: Weöres Sándor Általános Iskola (Facebook)

    


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2023.11.30.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2000, 2004, 2010, 2011

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: