Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Napközis délután a Weöres-iskolában – Fókuszban az újrahasznosítás

Pintér-Papp Eszter | 2023.12.18.

Folytatódott a napközis délutánok sorozata a Weöres Sándor Általános Iskolában. A decemberi alkalom középpontjában az újrahasznosítás állt, a diákok különféle dísztárgyakat készítettek a mások számára talán haszontalannak tűnő alapanyagokból.

Az 1. osztályosok vidám, szilveszteri trombitát barkácsoltak WC-papír gurigából és krepp papírdarabokból. A henger oldalát kedvükre díszíthették, így születtek dínók, sárkányok és hercegnők is. Az ünnepekre hangolódva karácsonyi díszeket is alkottak a tanulók. Angyalka készült harmonikahajtással, melyhez fagolyót, reklámújságot hasznosítottak újra. 

A 2. osztályosok tobozokat varázsoltak apró fenyőfákká. A hófedte ágakat apró díszekkel tették ünnepivé. Egy szép kis masni, és az otthoni karácsonyfákat is ékesíthetik vele. Fenyőfák is készültek papír tányérok felhasználásával, kifestették majd díszítették a formára vágott elemeket.

A 3. évfolyamon üres mézes, lekváros üvegekből karácsonyi asztaldísz készült. Az üvegek aljába vatta, toboz, majd apró karácsonyi dísz került. A tetejét sodrott kötéllel vonták be a kreatív alkotók. A kis műhelyből harangok is kikerültek, a megmaradt csomagolóanyagokhoz harmonizáló gyöngyöt, zsinórokat választva, melyeket nagy szeretettel és örömmel vittek haza a diákok.

A 4. évfolyamos tanulók PET-palackokat hasznosítottak újra. Hullámpapírral kiegészített karácsonyi pillanatokat jelenítettek meg, de mécsestartók is készültek az újrahasznosítás jegyében. Befőttes üvegekre festettek téli tájat, fenyőfákat.

A gyerekek valamennyi évfolyamon elmélyülten, nagy lelkesedéssel dolgoztak a környezettudatos foglalkozáson. Az elkészült alkotások nagyon jól sikerültek, mindenki örömmel vitte haza az általa készített tárgyakat. 

Fotó: Weöres Sándor Általános Iskola (Facebook)

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: