Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Napközis délután az állatok védelméért a Weöres-iskolában

Pintér-Papp Eszter | 2023.10.22.

A napközis délutánok sorozata az állatok világnapja, az állatvédelem jegyében folytatódott a Weöres Sándor Általános Iskolában. 

A tanulók elsőként egy kisfilmet tekintettek meg, melyből fontos ismereteket szerezhettek az állatok világnapja történetéről, szerepéről. Megtudhatták, hogy miért és mire kell figyelnünk az állatok és lakóhelyük megóvása érdekében.

Ezt követően az elsősök állatmesét hallhattak tanítójuktól, majd összegyűjtötték a mesében szereplő állatokat, beszélgettek az állatok tulajdonságairól, élőhelyéről. A foglalkozást állatos kifestők színezésével zárták.

A második évfolyamos kisdiákok a film megtekintése után megbeszélték a látottakat, majd egy mókás interaktív feladatsorral szereztek új ismereteket az állatokról. A foglalkozást kézműveskedés zárta, a gyerekek a témához kapcsolódva aranyos cicusokat készítettek.

A harmadik évfolyam diákjai szintén az állatok élőhelyét, hangját, tulajdonságait bemutató interaktív feladatokkal folytatták a napközis délutánt, majd a számukra legkedvesebb állatot jelenítették meg gyönyörű rajzok formájában.

A negyedik osztályos tanulók irányított kérdések segítségével dolgozták fel a kisfilmben hallottakat. Ezután csoportmunkában készítettek olyan figyelemfelhívó plakátokat, melyek az állatok védelmének fontosságát hangsúlyozzák. 

A gyerekek sok új információval gazdagodtak a délután során. 

Fotó: Weöres Sándor Általános Iskola (Facebook)

      

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: