Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Napra pontosan 3 éve zárult a barnamezős projekt

Huszár Hajnal | 2024.03.31.

-Emberemlékezet óta nem volt ekkora léptékű fejlesztés a Téglagyári út környékén, a barnamezős beruházással jelentősen felértékelődött a városrész – így fogalmazott dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester a barnamezős projekt lezárása kapcsán. A város legnagyobb értékű TOP-os beruházása 2021. március 31-én ért véget, és bár az ünnepélyes átadórendezvények elmaradtak a koronavírus-járvány miatt, a város életében egy hatalmas mérföldkő volt ez.

A hivatalos nevén Felhagyott ipar-szolgáltató peremterület környezeti rehabilitációja, azaz barnamezős beruházás három helyszínen valósult meg: A Téglagyári út elején található régi gázcseretelepből kutyafuttatót építettek, a romos lakó- és mezőgazdasági épületek helyén készült el a sportcentrum, a sokáig elhanyagolt Schwenczel rétből pedig hangulatos közpark lett.


Az első kapavágások még 2019 februárjához kötődnek, akkor kezdték meg a romos épületek bontását az út mentén, egy évvel később pedig már az építkezés is megindult. Elsőként a nem engedélyköteles munkákat végezték el a kivitelezők, vagyis az atlétikai pálya épült meg 2020 januárjától, egy hónappal később már a volt gázcseretelepen is dolgoztak a szakemberek. Az építési engedélyhez kötött munkálatok 2020 áprilisától zajlottak a területen: ekkor kezdték meg a sportcentrum épületének kivitelezését és a Schwenczel réti közpark kialakítását. 

Az építkezés 2020 decemberére fejeződött be, a Schwenczel réti park bejárata elől 2021. március elején bontották el az építési kordont, a sportcentrumba március 23-án léphettek be az első sportolók (a koronavírus járvány miatt csak májusban nyílhatott meg korlátozás nélkül a létesítmény), a kutyások pedig augusztusban vehették birtokba az agility pályát. 

(Archív fotók)

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: