Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Narancs riasztást adtak ki

Pintér-Papp Eszter | 2023.08.28.

A hetek óta tartó kánikula után az éjszakai órákban megérkezik a lehűlés, de az időjárás változása az előrejelzések szerint nem lesz csendes.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat nem sokkal ezelőtt kiadta a Pápai járás területére a másodfokú, vagyis narancs riasztást. 

Az előrejelzés szerint este előbb a Dunántúlon, majd a késő esti óráktól már a középső országrészben, hajnaltól pedig az északkeleti megyék kivételével másutt is egyre többfelé, több hullámban alakulhatnak ki zivatarok, amelyekhez általában viharos széllökések – általában 60-90 km/h -, jégeső – jellemzően 1-3 centiméter – és intenzív csapadék – átlagosan 10-25 milliméter – társulhatnak. 

Az Országos Mereorológiai Szolgálat arra figyelmeztet, hogy ma késő este elsősorban a Dunántúlon, kiemelten annak nyugati, északnyugati részén heves zivatarok kialakulásához is alkalmasak a légköri feltételek, erősen viharos, károkozó  – 90 km/h-t meghaladó – szélrohamok, illetve akár 3-5 centimétert elérő, néhol esetleg ezt meghaladó átmérőjű jég kíséretében. Ezeken a tájakon az egymást követő zivatarcellákból néhol akár 30-40 millimétert meghaladó csapadék is eshet.

Illusztráció: PayPal.me/FelixMittermeier képe a Pixabay -en.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: