Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Négy út újul meg a hegyekben – hétfőn indul a munka!

Huszár Hajnal | 2024.05.05.

Hétfőn, azaz holnap reggel kezdődik a murvás hegyi utak javítása. A kivitelezők a Malom úton kezdik meg a munkát, majd a Mély út, Alsó út és a Törzsökhegyi út következik. Ez mintegy 8000 útfelületet jelent a hegyekben.


A szakemberek olyan technológiával dolgoznak, amit városunkban eddig még nem alkalmaztak, más városokban azonban már bevált módszernek számít.
-A felújítás során a megbízott vállalkozó gréderrel az útfelületeket újraprofilozza, majd tömöríti. Ezt a tömörített felületet két réteg zúzalék terítéssel behengerezi, majd egy emulziós terítéssel zárja le – magyarázta az útjavítás módszerét Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezető. Hozzátette, ennek a technológiának az alkalmazásához – hogy tartós eredményt érjen el – megfelelő napi átlaghőmérséklet szükséges, így korábban nem indulhatott el a munka.

Azt is tudni kell, hogy minden hegyi úton nem alkalmazható ez a módszer, hiszen a gépláncnak megfelelő helyre van szüksége a munkavégzéshez.


A hétfőn kezdődő útjavítás várhatóan május 10-ig tart, a beavatkozással érintett utakon forgalomkorlátozásra és várakozásra kell számítani. Az önkormányzat kéri az itt élők és erre közlekedők türelmét, valamint azt, hogy a már gréderezett útfelületen fokozott óvatossággal és lassan közlekedjenek, hogy az emulziós terítésre előkészített felületet ne károsítsák.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: