Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KÖZÉLET

Néhány társaság osztozhat a rollerbiztosítási piacon

dbgroup | 2024.07.11.

Bár július 16-tól számos mikromobilitási járműre is kell kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) kötni, az elektromos rollerek biztosítási piacán egyelőre csak pár biztosító látszik versenyképesnek – közölte az Insura.hu és a Netrisk.

A biztosításközvetítők adatai szerint az elektromos rollerek biztosításai 10 ezer forint alatt kezdődnek és várhatóan az átlagdíj sem haladja meg azt. Budapesten a nagyobb kockázatok miatt többet kell fizetni, a szolgáltatások díjai között jelentős a szórás. A legdrágább biztosítások több százezer forintba is kerülhetnek, de ezekkel az insura.hu szerint valószínűleg csak a díjhirdetési kötelezettségüket akarták letudni egyes biztosítók. A Netrisk szerint ők a kockázatoktól is tarthatnak, hiszen elektromos rollerrel akár több millió forintos kárt lehet okozni.

Magyarországon körülbelül 30-40 ezer elektromos rollert érinthet a biztosítási kötelezettség. A szerződők majdnem 80 százaléka 35 év feletti.

A jogszabályok szerint a hónap második felétől kell kgfb a 25 kilogrammosnál nehezebb elektromos rollerekre, ha a tervezett sebességük meghaladja az óránkénti 14 kilométert. Óránkénti 25 kilométer felett a kisebb tömegűekre is érvényes az előírás.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: