Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Nehéz helyzetben élő családokat ajándékoztak meg

Babos Petra | 2023.12.14.

A Család-és Gyermekjóléti Központ karácsonyi ünnepség keretében 22 nehéz sorsú családot ajándékozott meg a közelgő ünnepek alkalmából. A bensőséges programon az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola 5. z osztálya működött közre zenés összeállítással.

Müller Bernadett, a Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője elmondta, a Gyermekjóléti Központban az elmúlt évben indították el ezen kezdeményezésüket, hogy karácsonyi ünnepség keretében ajándékoznak meg nehéz helyzetben élő gyermekeket, családokat. 
-Ezeket az ünnepségeket szervezhetjük azért is, mert úgy tapasztaljuk, hogy évről évre nő az adományozók száma, illetve a társadalmi szerepvállalás is egyre szélesebb körű ez ügyben. Az idei ünnepségen az általunk összeállított ajándékokat a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér katonái, dolgozói ajánlották fel, valamint a Pápa városával évek óta szoros kapcsolatban lévő Teuton Lovagrend az, aki adományokat (márkás cipőket,
játékokat, kerékpárokat) biztosított a rászoruló gyermekek számára, amit ezúton is nagyon köszönünk – tudtuk meg Müller Bernadettől. 


Unger Tamás alpolgármester köszöntőjében elmondta, a szeretet egy olyan dolog, amit adni és kapni is nagyon jó érzés. 
-Advent harmadik vasárnapja előtt vagyunk, ez a szeretet gyertyájának fellobbanását jelenti majd.  Az ajándék szép dolog. Az ünnep lényege, hogy az ajándékot egy olyan családban, közösségben tudjuk megélni, akikkel szívesen vagyunk együtt. A karácsony arról szól, hogy azokkal vagyunk együtt, akiket szeretünk, s közösen ünnepelünk – mondta az alpolgármester, aki köszönetet mondott mindenkinek, aki hozzájárult az ajándék átadó sikeréhez, majd boldog, békés karácsonyt kívánt mindenkinek. 
A gyerekek boldogan vették át a hatalmas csomag ajándékokat, s bontották ki azokat. 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: