Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Nekünk 8 sakkverseny

Haraszti Gábor | 2024.07.09.

A Szabadgyalog Sakk Egyesület első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Nekünk 8 elnevezésű sakkversenyét. A megmérettetésen 2000 Élő – pontszám alattiak indulhattak.

Az évadzáró emlékversennyel egybekötött bajnokság után az egyik vendéglátóipari egységben ültek asztalhoz a sakkozók, ahol 35-en indultak. Pápa mellett Ajkáról, Siófokról, Székesfehérvárról, Szombathelyről és Veszprémből is volt induló, a szervezők egy kategóriát hirdettek, azaz a felnőttek, gyerekek, férfiak, nők, ifjúságiak együtt indultak, de mindenkit külön értékeltek.

Kiss Csaba, az egyesület elnöke örömét fejezte ki, hogy az első ízben meghirdetett versenyre ilyen sokan jelentkeztek, köztük hat hölgy is igyekezett a lehető legjobban szerepelni.

– Hét fordulós, svájci rendszerben, 2×15 perces gondolkodási idővel rendeztük a megmérettetést, ami a sportág népszerűsítése és tagtoborzás szempontjából sem volt utolsó. A bajnokságot Szombathelyről Tóth Tibor nyerte a sokorópátkai Kurics László és a székesfehérvári Szunyogh István előtt. A legjobb női induló a pápai Kissné Simon Bernadett, a legjobb 14 év alatti versenyző szintén Pápáról Kiss Bence lett – tájékoztatott Kiss Csaba.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: