Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Nem esett messze a fájától

Horváth Andrea | 2024.03.15.

Az Allegro Alapfokú Művészeti Iskola Alma és fája elnevezésű koncertje idén jubilált, 10. alkalommal szervezték meg a hangversenyt. A rendezvénynek a Pápai Református Teológiai Akadémia díszterme adott otthont.

– A koncert célja a zene szeretetének megismertetése, ígya családok belekóstolhatnak az együtt zenélés örömeibe és izgalmaiba. Tapasztalataink szerint sok növendék azért iratkozik be a művészeti iskolába, mert szüleik is tanultak valamilyen hangszeren muzsikálni, így tudják inspirálni őket, hisz tisztában vannak vele, hogy ez milyen sok pluszt adhat gyermekeiknek is – mondta az igazgató, Szili Gabriella.

Idén rekordot döntött a nevezők létszáma, 28 produkciót láthatott a közönség. Muzsikáltak együtt testvérek, szülők-gyerekek, még a nagybácsikat is rá lehetett venni a közös fellépésre.

 

Minden tanszak képviseltette magát, a hangszerek széles skálája mutatkozott be. A legnépszerűbb talán a zongora volt, de a fuvola, gitár és furulya is sokszor megszólalt. Hegedűsné Szabó Éva igazgatóhelyettes oklevéllel köszönte meg a fellépők munkáját.

Szili Gabriella elmondta, április végén tartják az Allegro Napokat a hagyományos tematikával.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: