Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Nem sikerült a triplázás Gelencsér Róbertnek

Haraszti Gábor | 2024.01.09.

Az Operaházban rendezték a 66. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát, ahol kiderült, kik voltak hazánkban az elmúlt esztendő legjobbjai. Az Év fogyatékos férfi sportolója kategóriában Gelencsér Róbert, pápai szervátültetett atléta is jelölt volt, végül a díj átadásakor nem az ő nevét olvasták fel.

1958 óta rendezik meg minden évben a gálát, és idén rekordot jelentő 471 sportújságíró szavazata alapján alakult ki a legtöbb kategóriában a sorrend, a kategóriák három-három jelöltje a gálán izgulhatott. A fogyatékos sportolóknál a jelöltek listáját a Magyar Paralimpiai Bizottság állította össze, a végső sorrendről a bizottság által felkért szakemberek, szakírók döntöttek. Kiss Péter Pál kajak-kenus parasportoló és Matskássy Pál tornász, speciális olimpikon mellett kapott helyet Gelencsér Róbert, aki a Szervátültetettek Világjátékán három aranyérmet nyert.

A díjat Marie-Amélie Le Furtől, a háromszoros paralimpiai bajnok francia paraatlétától végül Kiss Péter Pál vehette át, aki 2019, 2021 és 2022 után negyedszer is megnyerte a kategóriát. Ettől függetlenül gratulálunk Róbertnek, hiszen már a jelölés is hatalmas megtiszteltetésnek számít.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: