Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
NŐI NAPOZÓ

Nem sokan simogatják Cassiust

Szél Móni | 2023.08.16.

No nem azért mert nem érdemelné meg, csupán azért, mert talán kicsit félelmetes. Mármint a simogatása. Cassius ugyanis világrekorder. Több mint 12 éve, vagyis 2011 óta senki sem mérte meg Cassiust, amikor is a sósvízi óriás megkapta a Guinness-rekordot a világ legnagyobb fogságban élő krokodiljaként – írja oldalán a Live Science. A sósvízi krokodil – aki feltételezések szerint 120 éves – 2011-ben került be a Guinness-rekordok könyvébe.

Közel 5,48 méter hosszú volt.

Mivel azóta nem feszítettek mellé centiszalagot, így feltételezhető, hogy azóta tovább nőtt. Gondozója Toody Scott, az ausztráliai Marineland Crocodile Parkban látja el kedvencét.

"Megkísérelhetjük ezt a közeljövőben, hogy betekintést nyújtsunk a nagy krokodilok növekedési ütemébe, vagy természetesen, ha megkérdőjeleznék a rekordját."

Mármint az állat lemérését. A sósvízi krokodilok akár 7 méter hosszúra is megnőhetnek, egy másik rekorder – az akkor 50 éves Lolong a Fülöp-szigeteken, több mint 6,17 méter volt mielőtt elpusztult.

"Ahogy a krokodilok 5 méternél nagyobbra nőnek, úgy tűnik, hogy a növekedés üteme évi 1 cm-re csökken, és sok esetben a krokodilok növekedése leállhat"

– mondta Scott. Így azt feltételezik, hogy Cassius nem éri utol Lolong hosszát.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: