Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Nem volt jogosítványa, bódult állapotban vezetett, az utasát ráadásul körözték

Pintér-Papp Eszter | 2023.04.05.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai április 3-án este arra lettek figyelmesek, hogy az előttük közlekedő gépkocsi sofőrje – miután észlelte a rendőrautót – gyorsítani kezdett, majd behajtott egy társasház nyitott udvarára és megállt. Az egyenruhások követték az autót, majd igazoltatták annak vezetőjét és a járműben tartózkodó utasokat is.

Az intézkedés során kiderült, hogy a 32 éves pápai sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, továbbá a járművet aznap délelőtt vásárolta, ám arra kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződést nem kötött és az autó forgalmi engedélye is lejárt. Az egyik utas ellenőrzése alkalmával fény derült arra is, hogy ellene a Pápai Járásbíróság lopás vétség elkövetése miatt elfogatóparancsot adott ki.

A 32 éves gépjárművezetőt és a 26 éves körözött személyt az egyenruhások elfogták és előállították, majd tekintettel arra, hogy mindkettőjük vonatkozásában felmerült a kábítószer fogyasztásának gyanúja, velük szemben kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak, amely pozitív eredményekkel zárult. A gépjárművezetőt és utasát – őrizetbe vételük mellett – a rendőrök további mintavétel céljából átszállították a helyi egészségügyi intézménybe, majd mindkettőjüket a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság fogdájára.

A sofőr ellen járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás, az engedély nélküli vezetés, továbbá a gépjármű felelősségbiztosításának és műszaki érvényességének hiánya miatt pedig szabálysértési eljárás indult. A 26 éves körözött férfival szemben kábítószer birtoklás vétség elkövetésének gyanúja miatt tettek büntetőfeljelentést a rendőrök.

Fotó: Veszprém vármegyei rendőrség (Facebook)

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: