Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Nem volt megfelelő az autó műszaki állapota

Pintér-Papp Eszter | 2023.03.10.

A járőrök március 9-én délelőtt Pápán igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 26 éves helyi lakost. Az intézkedés alkalmával megállapították, hogy az autó szélvédőjén nem helyezték el a kötelezően előírt regisztrációs matricát és azt a járművezető nem is tartotta magánál, továbbá az első gumiabroncsok kopottak voltak, a csomagtér ajtajából hiányzott az üveg, a féklámpa nem működött, a jármű karosszériaelemei több helyen sérültek, hiányosak voltak.

Az egyenruhások a sofőrt előállították, majd gyorsított szabálysértési eljárás keretében – közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése, valamint érvénytelen hatósági engedéllyel vagy jelzéssel való közlekedés szabálysértés elkövetése miatt – pénzbírságot szabtak ki vele szemben és 8 hónapra eltiltották a járművezetéstől.

A Pápai Rendőrkapitányság a közlekedésrendészeti ellenőrzései során kiemelt figyelmet fordít a nem megfelelő műszaki állapotú gépjárművek kiszűrésére, és a szabálysértőkkel szemben gyorsított szabálysértési eljárás keretében pénzbírságot szab ki, illetve indokolt esetben járművezetéstől eltiltás szankciót is alkalmaz.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: