Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Nemcsak foci…

Horváth Andrea | 2024.06.23.

A Pannonia Reformata Múzeum, a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményei kiállítóhelye is várta a látogatókat a Múzeumok Éjszakáján. A hangulatos udvaron és a kiállításokban ezúttal is sokan megfordultak szombat este.

Folyamatosak voltak a tárlatvezetések, a Hajlék az örökkévalóságban s az egyiptomi anyag is sokakat érdekelt, az időszaki kiállítás pedig a szokottnál is látogatottabb volt. Különlegessége volt a Pápai Tárlatnak, hogy három alkotó, Tóth Kálmán, Molnár Lajos és Kerpel Péter várta a művészetbarátokat, ők meséltek a képekről, a válogatásanyagról, mely a pápai illetve pápai kötődésű művészek éves seregszemléje volt hosszú évtizedeken át, s most 12 év után ismét megszervezték, a kultúrakedvelők nagy örömére.

Illés Csaba közkívánatra ismét hangulatos dallamokkal segítette a kikapcsolódást, A Bartók AMI tanára elmondta, hogy régi idők tábortüzeinek hangulatát is megidézte a dalokkal, ezúttal főként magyar slágerek szerepeltek a repertoárban.

A kézműves foglalkozásban medálokat készíthettek, az eperfa alatt játékok várták a kisebbeket, s a tematikához kapcsolódva egy csocsó is állt az udvaron. 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: