Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
Egyházaink

Nemes célra adakoztak a hívek

Horváth Andrea | 2024.01.27.

Az ökumenikus imahét második pápai alkalmát a Szent Anna templomban tartották. A szép számban megjelent híveket ezúttal is a négy történelmi felekezet lelkészei fogadták, a katolikus, a református, az evangélikus és a baptista közösség is képviseltette magát. Polgárdi Sándor evangélikus esperes hirdetett igét.

 

Az ökumenikus imahét a keresztény felekezetek egységéért végzett közös ima kiemelt időszaka városunkban is. Az idei ökumenikus imahét vezérigéje a Lukács evangéliumából vett idézet: „Szeresd az Urat, a te Istenedet… és felebarátodat, mint magadat.”, tehát a  felebaráti szeretet és az irgalmasság áll az idei, ökumenikus imahét középpontjában.

Szakács Gergely református lelkipásztor elmondta, Pápán szerinte is nagyon jól működik az ökumené, a hívek is egységben és egyetértésben imádkoznak, s a lelkészek is találkoznak havonta egy alkalommal, amikor a praktikus teendők mellett közösen imádkoznak és beszélgetnek.

Hagyomány Pápán, hogy az ökumenikus imahét perselyadományát jótékony célra ajánlják fel. Idén Salgó Ferenc plébániai kormányzó javaslatára a Gróf Esterházy Kórház kápolnájának festésére szánják a hívek adományát. A kórházkápolna a járvány ideje alatt több funkciót is kapott, istentiszteleteket és miséket azóta nem tartottak a helyiségben, s most a felújítás után ismét fogadhatnák ott a híveket, mondta Salgó Ferenc.

Az ökumenikus imahét két alkalmának perselyadománya 143 ezer forint volt.
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: