Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Német kórus az Ótemplomban

Horváth Andrea | 2024.05.03.

A pápai Türr István Gimnázium és a schwetzingeni Hebel-Gymnasium között több mint harminc éves jó kapcsolat van, nyugdíjba vonulásáig Eppel Ferenc tanár úr koordinálta ezt, azóta pedig Porpáczy Aliz és Jankó Jana tanárnők szervezik a közös projektet.

A járvány idején szünetelt a cserekapcsolat, s most ismét vendégül látják a türrösök a partneriskola fiataljait. Ezúttal a gimnázium kórusának tagjai érkeztek városunkba. A német fiatalok pápai családoknál laknak, vannak az iskola és a családok által szervezett programok is.

A schwetzingeni kórus tagjai most először vannak Magyarországon, a karnagy, Rudolf Steinhübel viszont már többször járt városunkban is. Mint kiderült, nagy álma volt, hogy a kórusával felléphessen a pápai ballagáson, mert nagyon megtetszett neki ez a szép ünnep. Minden kívánsága így teljesüljön, hiszen mind a Türr Gimnázium ballagásán, mind a városi ünnepségen énekelnek majd a német fiatalok.

A nagy nap előestéjén az Ótemplomban adtak koncertet, melyen jelen volt Unger Tamás alpolgármester és Egyházi Andrea tankerületi igazgató is. Unger Tamás először németül köszöntötte a kórust, majd az érdeklődőknek magyarul mondott néhány gondolatot. Kiemelte, hogy a városban több intézmény is tart fenn szoros kapcsolatot a német testvérváros iskoláival, s ezek a kapcsolatok rendkívül gyümölcsözőek.

A kórus repertoárjában szerepeltek szakrális dallamok, német nyelvű népdalok, slágerek és meglepetésként két magyar nyelvű dal, a Tavaszi szél vizet áraszt és a Székely asztali áldás című dalt is elénekelték és a Gaudeamus igitur sem hiányzott a műsorból.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: