Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Németh-Vékes Erzsébet ismét Pápán

Horváth Andrea | 2024.04.22.

A Pápai Református Teológiai Akadémia koncerttermében lépett fel Németh-Vékes Erzsébet, aki korábban a Bartók AMI tanára volt, ősztől azonban Budapesten tanít. A váltás mozgatórugója gyermeke volt, aki képzőművészettel szeretne foglalkozni.

– Luca lányom a Képző- és Iparművészeti Szakgimnáziumba szeretne jelentkezni, ide azonban nehéz bekerülni és ezért döntöttünk úgy, hogy a fővárosban keresünk olyan iskolát, ahol felkészítik őt a nem könnyű felvételire. Ezzel egyidőben kaptam egy ajánlatot, amit nem tudtam visszautasítani: a XV. kerületi Hubay Jenő Zeneiskolába hívtak tanítani, zongoratanár és korrpetítor vagyok – mondta Németh-Vékes Erzsébet.

Hozzátette, hogy remek a tantestület, az igazgató is kiváló szakember és jó vezető, szakmai körökben az iskola elismert intézmény. Rengeteg programot szerveznek, komolyan veszik a tehetséggondozást, a növendékek jól szerepelnek az országos versenyeken.

Ám Pápára mindig szívesen tér vissza, ezúttal a PRTA meghívására jött, hisz a Teológia új zongorát vásárolt, s ennek örömére szerveztek egy ünnepélyes alkalmat, melynek ő volt a meghívott vendégművésze.

A repertoárt úgy állította össze Németh-Vékes Erzsébet, hogy a zeneirodalom nagyjai helyet kapjanak a műsorban, könnyedebb, ismertebb dallamokkal. Így többek között Handel, Mozart és Chopin, Liszt, Debussy művei is felcsendültek a koncerten.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: