Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Népdaléneklési verseny az Erkelben

Horváth Andrea | 2024.04.23.

Járási népdaléneklési versenyt tartottak ma délután az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában. Több mint 170 tanuló vett részt a megmérettetésen, nemcsak pápai, hanem környékbeli iskolákból is. A  verseny évről-évre népszerűbb, s egyre több résztvevő választja a kamaraéneklést.

Mészárosné Varga Veronika szervező elmondta, hogy a verseny hagyománya több évtizedes, dr. Szatmáry F. Péterné Rédei Margitta és Kálmán Frigyes indította útjára a megmérettetést. A verseny célja ma is az, mint egykor, megőrizni a magyar népdalkincset és ezzel a versennyel népszerűsíteni a fiatalok között.

Az idei járási megmérettetésre Pápateszérről, Lovászpatonáról, Vaszarról, Nemesszalókról és Csótról is érkeztek résztvevők. A pápai intézményekből is voltak versenyzők, a Weöres, a Munkácsy, a Gyurátz és a Szent István is képviseltette magát.

A zsűri tagjai voltak: Schmidt Dezsőné, Szanyiné Csepregi Ilona, Varga Rita, Bévárdiné Kővári Mária, Kindertné Surányi Lívia és Mayer Ágota. A versenyen nem helyezéseket hirdettek, hanem minősítést kaptak a résztvevők. A rendkívül jó színvonalat jelzi, hogy 20 kiemelt arany minősítést osztottak ki, és túlsúlyban volt az arany és ezüst minősítés.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: