Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Népmesei csodavilág a Szivárvány óvodában

Pintér-Papp Eszter | 2023.09.29.

Valódi népmesei csodavilágba csöppenhettek ma délelőtt a Pápai Városi Óvodák Szivárvány Tagóvodájának apróságai. A magyar népmese napja alkalmából ugyanis A macskacicó című népmese világa elevenedett meg az óvoda tornaszobájában. Volt ott hercegség, grófság, sűrű erdő odvas fával, és volt sok-sok lelkes kisgyermek, akik a mesevilágba lépésük előtt minden gondjukat, zsiványságukat betették a banya sötét táskájába. Ezután mindenki magához vehette a hamuba sült pogácsát és így indultak el együtt a nagy kalandra.  

A Szivárvány Tagóvodában nagy hangsúlyt kap a néphagyományok ápolása, ezért rendezték meg ma a magyar népmese napját ünneplő programjukat – mondta el a Médiacentrumnak Szelencsikné Tibolt Anita, a tagóvoda vezetője, akitől azt is megtudtuk, az egész nevelési évet átszövi a népi hagyományok felelevenítése, így az ovisok a későbbiekben megismerkedhetnek többek közt a lucázás, a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó szokások, vagy a farsang hagyományával is.  

A magyar népmese napja alkalmából dr. Csillagné Bíró Katalin óvodapedagógus vezetésével interaktív meseelőadáson vehettek részt a szivárvány ovis gyerekek, ahol az óvoda dolgozói mellett a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa, Némethné Farkas Nóra is közreműködött.

A sok kis ovis izgatottan figyelte az öreg király kívánságait teljesítő királyfik szemük előtt megelevenedő történetét. A mese végére valamennyi gyermek a varázslatos események szereplőjévé vált és miután minden jóra fordult a történetben, mindannyian vidáman táncoltak a képzeletbeli lagziban.

A csillogó szemű gyermekek nagy tapssal köszönték meg az élményt, majd búcsúzóul boldogan vették át a mesére emlékeztető kiscicákat.

    

 


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2024.07.15.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2002, 2013, 2015

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: