Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Névadójukra emlékeztek a munkácsysok

Babos Petra | 2024.02.21.

A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában hagyomány, hogy évről évre megemlékeznek névadójuk születésének évfordulójáról. A rendezvényen Ferenczi Kálmán intézményvezető köszöntőjét követően megkoszorúzták az aulában Munkácsy Mihály domborművét.

-A híres festő nevét 1988-ban vette fel az intézményünk azért, mert akkor rajz tagozatos iskola voltunk. Azóta a képzési palettánk átalakult. Jelenleg a német nemzetiségi nyelvoktatás és a matematika emelt szinten történő tanítása a fő profilunk az általános képzés mellett. Ti is ezekbe az osztályokba jártok most. A névadónkhoz, Munkácsy Mihályhoz azonban hűek maradtunk – mondta Ferenczi Kálmán, majd hozzátette, nagyon büszkék lehetnek Munkácsy Mihályra, akiről elnevezték az iskolát.

-Büszkék vagyunk azokra a tanulóinkra is, és dicséretet érdemelnek azok a diákjaink, akik a pályázati felhívásunkra rajzot készítettek, közel 100-an voltatok. Témaként a csendéletet jelöltük meg, ami készülhetett virágokból, gyümölcsökből egyaránt –zárta gondolatát Ferenczi Kálmán.

Az ünnepség végén a Munkácsy-naphoz kapcsolódó rajzverseny eredményhirdetése következett. Az 1-2. évfolyamosok közül első lett a 2. b osztályos Pátkai Elza. A 3-4. évfolyamosoknál a 4.n osztályos Cseh Emese Málna álhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, míg az 5-6. osztályosoknál az 5.n osztályos Schmidt Mira, a 7-8. osztályosoknál a 7. n osztályos Török Hanna és a 8. n osztályos Lovas Nimród Zoltán alkotása volt a legszebb. Különdíjban az 1.n osztályos Schermann Dorina, a 4. a-s Hoffmann Rebeka, a 6. n-es Baranyai Fruzsina, a 8. n osztályos László Réka Mária és Egyed Dorina Nóra részesült.

A Munkácsy-napon két volt tanítványuknak, Végh Zsófiának és Gaál Fruzsinának az alkotásait is megtekinthették a diákok.

 

Fotó: Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: