Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KÖZÉLET

Növekedni fog a kanyarós megbetegedések száma Európában

Müller Ádám | 2024.02.18.

A kanyarós megbetegedések száma az elkövetkező hónapokban várhatóan tovább fog nőni, minden uniós tagállamnak maximális erőfeszítéseket kell tennie annak érdekében, hogy elérje és fenntartsa a magas szintű átoltottságot – hívta fel a figyelmet az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC.

Andrea Ammon, az ECDC igazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy a védőoltás biztonságos és hatékony módja a fertőző betegségek okozta egészségügyi terhek csökkentésének és a halálesetek elkerülésének. Sztella Kiriakidész egészségügyért felelős uniós biztos szerint a kanyarós megbetegedések Európa-szerte növekvő tendenciája aggasztó.

Fokozni kell az erőfeszítéseket a be nem oltott vagy részlegesen beoltott lakosság azonosítására és elérésére. Biztosítani kell az immunizációhoz való egyenlő hozzáférést, különösen a veszélyeztetett népességcsoportok, például a bevándorlók, az etnikai kisebbségek körében és a menekülttáborokban élők számára – hívta fel a figyelmet az Európai Bizottság.

Mint korábban írtunk róla, Magyarországon és egyben Győrben sem kell tartani attól, hogy kanyarójárvány törjön ki. A magyarországi átoltottság kiemelten magas, ezért itt minimális esélye van annak, komolyabb járványra.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: