Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Nyár 100 ezer felett

Huszár Hajnal | 2023.09.05.

Jó nyarat tudhat maga mögött a Várkertfürdő, a vendéglétszám jelentősen meghaladta a bűvös 100 ezer fölötti számot, bár még nem érte az utolsó békeév vendégforgalmát. 2019-ben a legforróbb évszakban 134 ezer belépést regisztráltak a fürdőben, a most véget ért szezonban pedig 119 ezret – derül ki az adatokból.


A köztes éveket tekintve Nagy Zsolt, a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. vezérigazgatója elmondta, a koronavírus-járvány miatt rendkívüli forgalomkiesést tapasztaltak. 2020-ban egész nyáron a vendéglétszám nem érte el a 65 ezret. 2021-ben már kevesebb volt a korlátozás de így is 100 ezer alatt maradt a látogatók száma, mindössze 96 ezer vendégük volt. A 2022-esév viszont már jónak mondható nyarat hozott a közel 118 ezres vendéglétszámával.


Az idei nyárról az mondható el, hogy nagyon gyengén indult, az időjárás nem kedvezett a strandszezonnak: 18 000 vendéggel kevesebb kereste fel a létesítményt, mint 2019-ben, amikor csaknem 40 ezren fürdőztek Pápán. Júliusban azonban 4000-rel több belépés történt a fürdőbe, mint 4 évvel ezelőtt. Az idei nyilvántartás szerint közel 49 ezer vendégük volt. A nyár utolsó hónapja aztán megint rossz időjárással indult és ez meg is látszott a vendégforgalmon, ami kicsit alatta maradt a 49 ezernek. Ezzel szemben 2019-ben 49.800-nál is többen látogattak a Várkertfürdőbe.


Mindezek ellenére, az idei nyár sikeresnek értékelhető, nemcsak a vendéglétszám, hanem a bevétel szempontjából is, ami minden eddiginél több volt, meghaladta a 300 millió forintot – közölte a vezérigazgató. Ez az eredmény pedig nemcsak a díjak emelkedéséből származott, hanem abból, hogy vendégeink egyre több szolgáltatást vesznek igénybe, vagyis bővül a fogyasztói kosár, ami szintén jó hír – magyarázta Nagy Zsolt.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: