Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Nyárád, a jó példa

Horváth Andrea | 2024.05.30.

A Szélesvíz című folyóirat Tapasztalatban gazdag járás című rovatával párhuzamosan indította útjára a Pápai Művelődéstörténeti Társaság a környékbeli települések bemutatását célzó beszélgetéssorozatát. Első alkalommal Pápateszér mutatkozott be, a második alkalom vendége pedig Nyárád volt. A program helyszíne ezúttal is a Jókai Mór Városi Könyvtár volt.

A megjelenteket Mátyus Aliz szervező köszöntötte, majd dr. Áldozó Tamás mesélt arról, hogy bár azt gondoljuk, hogy jól ismerjük a környéket, ő maga is meglepődött, mennyi kincset rejtenek a járás települései. Nyárád pedig a maga nemében valóban egyedülálló, hisz Pajak Károly, aki 2010 óta a falu polgármestere, szívügyének érzi a település ügyeit. Olyan polgármester, akitól mindenki tanulhat, tette hozzá dr. Áldozó Tamás.

Nyárádon az önkormányzat fontos célja, hogy az óvoda és a szociális étkeztetés számára főző konyhát minél nagyobb mértékben tudják ellátni helyben előállított, rendkívül jó minőségű alapanyagokkal, zöldséggel, gyümölccsel és hússal is. Mindemellett a gazdaság munkahelyet is teremt a helyieknek.

Pajak Károly arra is büszke, hogy Nyárádon akkor is volt kulturális szervező, amikor nem volt kötelező, így mindig változatos programokkal igyekeztek a közösséget még inkább összekovácsolni, rendkívül népszerűek a kirándulások, a hangulatos rendezvények. S persze a sport is fontos, hisz a faluban két focicsapat is van, s a hölgyek rendszerint – idén is – élen végeznek a bajnokságban.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: