Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
Egyházaink

Nyárádon folytatja szolgálatát

Horváth Andrea | 2024.07.10.

Dr. Udvardy György veszprémi érsek Pápát is érintő személyi változásokról döntött a közelmúltban. Többek között búcsúzik a pápai hívektől Szabó Zoltán káplán is, aki augusztus elsejétől Nyárádon lesz plébániai kormányzó. Szabó Zoltán atya hat évig szolgált káplánként, két évig Zala megyében, négy évig pedig Pápán, a Szent Anna plébánián. Mint mondta, többek között szép emlékként fogja őrizni a nyári táborokat és a Szent József kápolna közösségét.

– Létrehoztam a Szent József imacsoportot, velük összejöttünk hetenként itt az emeleti teremben, és elmentünk Pápa összes templomába is, idegenvezetőnk Váminé Molnár Emma volt. A csoport tagjai azt is támogatták, hogy vásároljunk oltárterítőt, s hogy kerüljön új oltárkép is a templomba – mondta Szabó Zoltán atya.

Szabó Zoltán atya Nyárádra kerül, azzal együtt hat falunak lesz a gazdája. – Nyárád mellett ellátom majd Pápaderecskét, Pápasalamont, Mihályházát, Békást és Mezőlakot is. Nagy várakozással tekintek a feladat elé, várom, hogy megismerhessem az ott élőket, és tudjak valami maradandót alkotni a településeken.

Az atya elmondta, tudja, hogy kihívás lesz az új helyzet, de készen áll a feladatokra. – Ez egy új helyzet lesz, nagyfokú önállóságot jelent a saját plébánia, hisz nekem kell döntenem, irányítanom, szerveznem a hitéletet. Nagyon várom már, kíváncsi vagyok, milyen lesz a fogadtatás, örömmel és bizakodással tekintek a jövőbe – mondta az atya.

Fotó: Pápai Médiacentrum

 

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: