Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Nyaralókat és borospincéket fosztogatott – letartóztatták

Pintér-Papp Eszter | 2024.01.11.

Többek közt Vaszaron is behatolt egy ingatlanba az a 60 éves férfi, akivel szemben 14 rendbeli, szabálysértési értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt folyik büntetőeljárás. A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája a közelmúltban elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A Veszprémi Törvényszék sajtóosztályának közleménye szerint a rendelkezésre álló adatok alapján a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2023 szeptembere és novembere között 14 alkalommal hatolt be ingatlanokba Veszprém-Gyulafirátót, Balatonakarattya, Türje, Vasvár, Vaszar, Dunaalmás és Neszmély területén. Az ingatlanokba a kerítésen átmászva, a nyaralók ablakait és a borospincék ajtajait befeszítve, betörve jutott be.

A rongálással okozott kár nagysága összességében meghaladta a 300.000 forintot, míg a lopással okozott kár a 100.000 forintot. A lopásokból 5 rendbeli cselekmény kísérleti szakban maradt.

Noha a gyanúsított terhére rótt egyes bűncselekmények büntetési tétele csak 2 évig terjedő szabadságvesztés, összességében a férfival szemben – a halmazati és a különös visszaesőkre vonatkozó büntetéskiszabási rendelkezések miatt – akár 4 és fél év szabadságvesztés büntetés is kiszabható.

A bíróság a többszörösen büntetett előéletű, családi kapcsolatokkal, tartózkodási hellyel és elérhetőséggel nem rendelkező, hajléktalan életmódot folytató gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak.

A bíróság végzése végleges.

Illusztráció: 4711018 képe a Pixabay -en.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: